2014-07-16 16:47:43• hírek • Nagykároly.ro

Könyvek a kastélykertben

Kicsiny, de megengedhető túlzással élve a könyveskuckós kezdeményezése a kulturális igazgatóságnak összeurópai (már-már világ-) szenzáció. Mint példaértékű dologról, beszámoltak róla az országos, a regionális és a helyi, magyar és román nyomtatott és elektronikus sajtótermékek.

Persze azt, hogy az egésznek van értelme, az jelzi a legjobban, hogy immár többen jönnek direkte egy kis olvasás érdekében a kastélykertbe. Merthogy egy több száz éves faritkaság alatt egy szerelmes vers őszintébb, mint bárhol máshol.

Az igazsághoz ugyanakkor az is hozzátartozik - tudjuk meg az igazgatóság munkaközösségével beszélgetve -, hogy az első könyveskuckók kihelyezését követő héten az egyikük ajtaját valaki, talán jópofaságból darabokra törte, a következő héten az egyik kuckó teljesen kiürült (talán mégiscsak otthon akart valaki olvasni...).

Amúgy sokkal több könyv érkezik, mint amennyi eltűnik. Ott jártunkkor, azaz a kastély alagsori termében lévő igazgatósági helyiségben tett látogatásunk alkalmával éppen átnézték a beérkezett könyveket. Minden bizonnyal olyan magánszemélyek ajánlották ezeket fel, akik támogatják a kezdeményezést. Furcsa adományok is vannak, például orosz nyelvű könyvet talán nem sokan fognak olvasni az angolpark hűsében, kissé meglepő „ajándék" a töltött káposzta ízesítéséhez használható fűszerkeverék is.

Két éve kezdték el a könyvkuckósítását a kastélykertnek, és a sikerességre alapozva feltehető, hogy több év múlva is láthatunk majd olvasókat a Károlyi-kastélyt övező fák árnyékaiban meghúzódva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: